Baklava


Malzemeler

30 adet hazır baklava yufkası
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1,5 paket margarin
1,5 kg. toz Şeker
Limon




Hazırlanışı

Baklava yufkalarını onar onar düzgün bir şekilde üst üste koyun. Baklavayı yapacağınız tepsiyi ters çevirin, yufkaları üzerine koyarak bir bıçak yardımı ile kenarlarını kesin. Böylece 30 adet yufka tepsi büyüklüğünü alacak şekilde olsun. Daha sonra margarini eritin. Tepsiyi yanları da dâhil olmak üzere iyice yağlayın. Tabana bir yufkayı serin, üzerine yağı gezdirin ve ikinci yufkayı serin. Çekilmiş cevizden, eşit bir şekilde yüzeye yayın ve yine bir yufka koyun. Bu düzeni izleyerek, yufkalar bitene kadar devam edin. Bitince bunu baklava dilimleri şeklinde kesin. Keserken bıçak tepsiye değsin. Artan yağı bir daha kızdırıp baklavanın üzerine dökün. Daha sonra baklavayı orta ısıdaki fırına verin.

Şurubun hazırlanması: Toz şekeri bir tencereye koyun ve üzerini 2-3 parmak geçene kadar su koyun. Karıştırmak sureti ile şekeri eritin. Şurup kıvama gelince yaklaşık 10-12 dakika daha kaynatın. Daha sonra limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Daha sonra, altı ve üstü iyice kızaran baklavayı fırından çıkarın. Üzerine soğumuş olanı şurubu dökün. Şurup iyice çekçikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder