Malzemeler
30 adet hazır baklava yufkası
2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1,5 paket margarin
1,5 kg. toz Şeker
Limon
Hazırlanışı
Baklava yufkalarını onar onar düzgün bir
şekilde üst üste koyun. Baklavayı yapacağınız tepsiyi ters çevirin, yufkaları
üzerine koyarak bir bıçak yardımı ile kenarlarını kesin. Böylece 30 adet yufka
tepsi büyüklüğünü alacak şekilde olsun. Daha sonra margarini eritin. Tepsiyi
yanları da dâhil olmak üzere iyice yağlayın. Tabana bir yufkayı serin, üzerine
yağı gezdirin ve ikinci yufkayı serin. Çekilmiş cevizden, eşit bir şekilde
yüzeye yayın ve yine bir yufka koyun. Bu düzeni izleyerek, yufkalar bitene
kadar devam edin. Bitince bunu baklava dilimleri şeklinde kesin. Keserken bıçak
tepsiye değsin. Artan yağı bir daha kızdırıp baklavanın üzerine dökün. Daha
sonra baklavayı orta ısıdaki fırına verin.
Şurubun hazırlanması: Toz şekeri bir tencereye
koyun ve üzerini 2-3 parmak geçene kadar su koyun. Karıştırmak sureti ile
şekeri eritin. Şurup kıvama gelince yaklaşık 10-12 dakika daha kaynatın. Daha
sonra limon suyunu ilave edin ve soğumaya bırakın. Daha sonra, altı ve üstü
iyice kızaran baklavayı fırından çıkarın. Üzerine soğumuş olanı şurubu dökün.
Şurup iyice çekçikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder