Malzemeler
10 yumurta
2 orta boy patates
4 dilim salam
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patatesleri soyun. 5 dakika tuzlu su da
bekletip süzün ve ufak küpler halinde doğrayın. Maydanoz ve taze soğanların
yeşil yapraklarını çok ince kıyın. Salamı iri çubuklar şeklinde doğrayın.
Tavada sıvıyağı kızdırıp patatesleri hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Önce
salamları, daha sonra taze soğanları ekleyip birlikte 1-2 dakika kavurun. Derin
bir kâsede yumurtaları çırpın. Tuz ve biber ekleyin. Kavurduğunuz patates,
salam ve taze soğan karışımını yumurtaya ilave edin. Geniş bir tavada
tereyağını kızdırıp yumurtalı karışımı dökün. Kısık ateşte en az 8-10 dakika
pişirin. Omletlerin bir tarafı pişince düz tabak yardımıyla diğer tarafını
çevirip pişirin. Üzerine bol maydanoz ve yeşil soğan serptikten sonra sıcak
olarak servis yapın...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder