Malzemeler
1 paket spagetti makarna
3 litre su
2-3 damla sıvıyağ
Tuz
Sosu için;
250 gr. Kıyma
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 baş soğan
1 çorba kaşığı hardal
1,5 çorba kaşığı salça
1-2 diş sarımsak
1 çay kaşığı köfte baharı
Kırmızıbiber
Karabiber
Tuz
Kaşar peyniri rendesi
Hazırlanışı
Spagettiyi haşlamak için bir tencereye 3 litre
suyu koyarak içerisine tuz ve bir kaç damla sıvıyağ damlatın ve kaynamaya
bırakın. Kaynayan suya spagettileri atıp 7-8 dakika haşlayın. Sosu için; küçük
bir tencerede önceden çok ince kıydığınız soğanları 3 çorba kaşığı yağ ile
kavurun. Daha sonra salça ve hardalı içerisine atıp kavurun, sonra 1,5 su
bardağı su ekleyip, kıymayı da içine atıp ezin ve sırası ile ezilmiş
sarımsakları, köfte baharını, karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu ilave ederek
sos koyulaşıncaya kadar kaynatın. Daha sonra haşlanmış olan spagettiyi
tencerenin içerisinden suyunu süzdükten sonra, bir servis tabağına alın ve
üzerine önce sosundan daha sonra rendelenmiş kaşar peynirinden koyarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder