Malzemeler
6 orta boy patates
3 yumurta sarısı
2 kaşık margarin
3 çorba kaşığı un
100 gr kaşar peyniri
1 bardak galeta unu
3 yumurta
3 bardak sıvıyağ
½ çay kaşığı hintcevizi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup dörde bölün.
Yıkadıktan sonra tencereye koyun. Üstünü 2 parmak geçecek kadar su koyun.
Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Hindistan cevizini ve kaşar peyniri
rendeleyin. Yumurta sarısını beyazından ayırın. Patatesler haşlanınca suyunu
süzüp, tencereyi tekrar ateşe koyun. 2 dakika daha pişirin. Patatesleri bir
kaba aktarıp iyice ezin. Tuzu, taze çekilmiş karabiberi, hintcevizini, 3
yumurta sarını ve kaşar peynir rendesini katıp, yedirin. Bir tepsiye unu
serpin. Patatesli harçtan küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Unlu tepsinin
içine koyun. Köfteler bittikten sonra üzerine biraz daha un serpin. Tepsiyi
sallayarak köftelerin her tarafının unlanmasını sağlayın. Kalan 3 yumurtayı bir
kâsede çırpın. Bir tavada margarin ile sıvı yağı kızdırın. Unlu köfteleri önce
yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın yağa atıp her iki tarafı da altın
sarısı bir renk alana kadar kızartın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder