Malzemeler
350gr mantar
350gr sosis
1 orta boy soğan
1 su bardağı rendelemiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yağ
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Mantarları yıkadıktan sonra dilimleyin. Bir
kapta yağı kızdırıp dilimlediğiniz mantarları ilave ederek kavurun. Mantarlar
suyunu bırakıp çekmek üzere iken küçük doğranmış soğanları ekleyerek
mantarlarla beraber kavurun. Sosisleri sıcak suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını
soyup doğrayın. Soğanlar pembeleşince sosisleri de ilave edin. 3 dakika kadar
hepsini beraber kavurun. Hazırladığınız malzemeleri tencereden alıp, tek
kişilik güveçlere paylaştırın. Üzerlerine kaşar rendesi serpip, önceden
ısıtılmış fırının üst rafına sürün. Üzerleri kızarınca fırından çıkartıp sıcak
olarak güveç kaplarıyla servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder