2 su bardağı pilavlık bulgur
200gr. Hindi eti (kuşbaşı doğranmış)
1 büyük boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet domates
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
1 adet yeşilbiber
Kekik, kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye yağı koyun. Soğanları 1-2 dakika
kavurduktan sonra içine kuşbaşı hindi etini koyup kavurmaya devam edin. Etler
renk değiştirmeye başlayınca doğranmış yeşilbiberi ekleyin ve iyice kavurun.
Daha sonra kabukları soyulmuş ince doğranmış domatesleri ekleyin. Salça, tuz,
kekik, kırmızıbiberi ekledikten sonra 1-2 dakika sote edin. Ayıklanmış ve
yıkanmış bulguru koyup 2 dakika daha kavurun, 4 su bardağı suyu koyup kapağını
kapatın. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav
suyunu çekince ateşten alıp biraz demlenmeye bırakın. Demlenen pilavı sıcak
olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil