Malzemeler
1 su bardağı un-
2,5 su bardağı
kaynar süt
2,5 su bardağı
kaynar su
2 yumurta sarısı
½ su bardağı krema
4 çorba kaşığı
tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Tereyağını bir
tencerede eritin unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Sütü ve et suyunu da
sürekli karıştırarak ekleyip 10 dakika kaynatın. Başka bir kâsede yumurta
sarılarını çırpıp kremayı ekleyerek iyice çırpın. Bu karışımı kaynamakta olan
çorbaya devamlı karıştırarak yedirin. Tuzu da ilave edip birkaç defa daha karıştırıp
tencereyi ateşten alın. Çorbayı tel süzgeçten süzüp kâselere alıp servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder