Malzemeler
200 gr kuzu eti
4 su bardağı su
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı çamfıstığı
1 çay bardağı badem
6 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı kuşüzümü
Karabiber
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1/2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Hazırlanışı
Kuzu etini yıkayıp küçük parçalara ayırın, 1
su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar
pişirin. Çamfıstığı ve kabukları soyulmuş bademi 5 yemek kaşığı margarinle
pembeleşinceye kadar kavurup, pirinci ilave edin. Et suyuna sıcak su ekleyerek
ölçüyü 4 su bardağına tamamlayın ve 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte pirince
ilave edip kuşüzümünü serpin. Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar
pişirin. Karabiberi serpip, üzerine bir peçete örtüp 20 dakika kadar
dinlendirin. Unu bir kaba eleyip, kalan tuzu ilave edin ve ortasını açarak
yumurtayı kırın. Sıvı yağ ve 1 1/2 yemek kaşığı suyu da ekleyerek hamur haline
getirip 1 mm kalınlıkta açın. 20-25 cm çapında tabanı yuvarlak bir tencereyi 1
yemek kaşığı margarinle yağlayın ve açılan hamuru tencereye
yerleştirin.(hamurun kenarları tencereden sarkmalıdır). Hamurun üstüne bir kat
pilav, bir kat kuzu etini sıkıca yerleştirip sarkan hamurla üzerini kapatın.
Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin
ve yuvarlak bir servis tabağına ters çevirerek dilimleyip servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder