Malzemeler
1 kg hamsi
Yarım demet maydanoz
2 adet soğan
3/4 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı çamfıstığı
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su (sıcak)
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı şeker
Karabiber, tuz
Hazırlanışı
Balıkları temizleyip kılçıklarını çıkarın. 1
tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın. Süzgeçte 15 dakika kadar bekletin. Soğanı
ince ince doğrayıp tencereye alın. Kalan yağ ve fıstığı da koyup, ara sıra
karıştırarak 10 dakika kavurun. Fıstıkların sararması için birkaç kez daha
çevirin ve pirinci koyup birkaç kez daha çevirin. Soğanı da ekleyin bir kez
daha ateşte çevirin. Suyu ve kalan tuzu koyup karıştırın. Kuşüzümünü serpip,
önce orta sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Maydanozu ince ince
doğrayıp, karabiber ve şekerle birlikte pilava ekleyip karıştırın. Isıya
dayanıklı cam tepsisinin dibini yağlayın. Hamsileri sırtları tepsiye gelecek
şekilde, tepsinin dibine ve kenarlarına dizip Pilavı üzerine yerleştirin.
Pilavın üzerine, bu sefer hamsilerin sırtı yüze gelecek şekilde üzerlerini
kapatıp önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında pişirip servis tabağına
ters çevirerek servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder