Malzemeler
1
orta boy karnabahar
4
yemek kaşığı sıvı yağ
1
adet kuru soğan
4
su bardağı tavuk suyu
2
su bardağı süt
3
yemek kaşığı krema
2
adet taze soğan
2
diş sarımsak
Tuz - karabiber
Hazırlanışı
Karnabaharı küçük küçük ayırıp kesin. Kuru
soğanı piyazlık doğrayın. Taze soğan ve sarımsağı ayıklayıp, ince ince kıyın.
Derin tencerede yağı kızdırın, içine kuru soğanları ilave edip, pembeleşinceye
kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ekleyin ve
sote edin. Daha sonra tavuk suyunu, sütü, karnabaharları, tuz ve karabiberi
ekleyip, karnabaharlar pişinceye kadar kaynatın. Pişen çorbayı mikserde püre
haline getirin. Son olarak içine kıyılmış taze soğanları ekleyip bir taşım
kaynatın. Çorba kaynarken küçük bir tavada sıvı yağı kızdırıp, çekilmiş cevizi
ve kırmızı pul biberi kavurun. Çorbayı servis tabağına alıp, hazırladığınız
sosu üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder