Malzemeler
500 gr patates
500 gr kuşbaşı et
2 adet domates veya
1 çorba kaşığı salça
2 baş soğan
Yarım su bardağı
sıvı yağ
3 adet sivribiber
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Önce etleri iri
kuşbaşı doğrayın. Bir tencerenin içerisinde yağı kızdırıp ince kıyılmış
soğanları ilave edin. Sonra kuşbaşı eti atın. 1-2 dakika kavurup üzerine 1,5
bardak suyu ekleyip orta harlı ateşte etler yumuşayınca kadar pişirin
(gerekirse su ilave edebilirsiniz). Daha sonra patatesleri kare şeklinde
doğrayın. Et pişince doğranmış sivribiberi ve doğramış domates veya salçayı
tencereye koyarak 1-2 dakika daha pişirip, patatesleri de tencereye atın. Bu
arada tuz ve karabiberini ilave edin. Patatesler yumuşayıncaya kadar hafif
ateşte pişirip ateşten aldıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder