Malzemeler
3 yemek kaşığı
margarin
Yarım su bardağı
bulgur
Yarım su bardağı
kırmızı mercimek
1 su bardağı
barbunya
1 adet kuru soğan
6 su bardağı et suyu
Tuz – karabiber
Sosu
için;
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı
kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru
nane
3 diş sarımsak
Hazırlanışı
Kırmızı mercimeği ve
bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde soğuk suda yıkayın. Sarımsakları ve kuru
soğanı yemeklik olarak doğrayın. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı margarini
eritip, kuru soğanları içine ilave edin. Kuru soğanlar pembeleşinceye kadar
kavurun. Daha sonra içine et suyunu ilave edip, kaynatın. Kaynayan et suyunun
içine yıkanmış bulguru, kırmızı mercimeği, haşlanmış barbunyayı, tuzu ve karabiberi
ekleyip, kısık ateşte pişirin. Çorba pişerken, küçük bir tavanın içinde 2 yemek
kaşığı margarini eritip, içine kırmızı pul biberi, kuru naneyi ve sarımsağı
ilave edip kavurun. Servis tabağına aldığınız sıcak çorbanın üzerine sosu
gezdirip, servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder