500 gr taze fasulye
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı
tereyağı
3 çorba kaşığı
yoğurt
1 adet domates
1 adet yumurta
Hazırlanışı
Fasulyeleri
yıkadıktan sonra uçlarını kesip, küp küp doğrayıp, tencereye koyun. Üzerine
domates rendeleyip, iki kaşık tereyağı ve tuz ilave edip tencerenin kapağını
kapatın. Fasulyeleri ağır ağır, suyunu çekinceye dek kavurun. Daha sonra bir
miktar su ilave edin. 25-30 dakika fasulyeler pişinceye dek kaynatın. Diğer
yanda bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı su ile ezip, kaynayan fasulyenin
üzerine ağır ağır karıştırarak dökün. Topak olmamasına özen gösterin. On dakika
kaynatıp, servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder