Malzemeler
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı pirinç unu
5 su bardağı süt
1-1/3 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı margarin
3 çorba kaşığı pudra şekeri
2-1/2 tatlı kaşığı vanilya
Hazırlanışı
Pirinç unu ve nişastayı sütle ezin, hep aynı
yöne karıştırarak koyulaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
Şekeri katın,
1-2 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Vanilyayı ekleyin. 30 santimetre çapta
teflon tepsiyi yağlayıp, üzerine pudra şekeri serpin. Koyu kıvamdaki
muhallebiyi tepsiye düzgünce yayın, orta sıcaklıktaki ocak üzerinde veya
fırında 15 dakika kadar tutarak, pudra şekerinin kahverengileşmesini sağlayın.
Ocaktan alıp içine soğuk su konmuş başka bir kaba oturtun.
Daha sonra
buzdolabına koyup iyice soğutun. Altı parçaya bölün, her parçayı ters çevirip
servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder