Mantarlı Meze


Malzemeler

1/2 kilo mantar
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı mayonez
Bir miktar tuz
Kırmızıbiber
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 limon
1 lt su



HAZIRLANIŞI

Geniş bir tencerede mantarları 4'e bölerek 1 lt su ve yarım limonu da içine ilave ederek 25 dakika pişirin. Pişen mantarları süzgeçle süzün ve soğumaya bırakın. Bir taraftan yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları ve bir miktar tuzu karıştırın. Bir başka tavada sıvı yağ ve kırmızıbiberi biraz pişirin. Soğumuş mantarların üzerine yoğurtlu sosu döküp karıştırın sonra kırmızıbiber sıvıyağ karışımını en üste dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder