Malzemeler
1/2 kilo mantar
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
5-6 yemek kaşığı
mayonez
Bir miktar tuz
Kırmızıbiber
1/2 çay bardağı sıvı
yağ
1/2 limon
1 lt su
HAZIRLANIŞI
Geniş bir tencerede
mantarları 4'e bölerek 1 lt su ve yarım limonu da içine ilave ederek 25 dakika
pişirin. Pişen mantarları süzgeçle süzün ve soğumaya bırakın. Bir taraftan
yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsakları ve bir miktar tuzu karıştırın. Bir başka
tavada sıvı yağ ve kırmızıbiberi biraz pişirin. Soğumuş mantarların üzerine
yoğurtlu sosu döküp karıştırın sonra kırmızıbiber sıvıyağ karışımını en üste
dökün. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder