Malzemeler
500
Gr dana ya da koyun işkembe
2 Çorba kaşığı
margarin
2 Çorba kaşığı un
Terbiye
için;
3
Adet yumurta
3 kahve fincanı
sirke
6 diş sarımsak
1 adet limon
Kırmızıbiber
Tuz
Hazırlanışı
İşkembeyi
temizleyin. Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup
orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık
bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın. Köpükler kesilince
tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü
tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz) İşkembeler pişince tencereden
alıp, küçük küçük parçalara ayırın. Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ
ile unu yakmadan kavurun. Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un
ve yağa karıştırın. Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun. Bir dakika daha kaynatıp
ateşten alın.
Kalan bir çorba
kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
Sarımsaklı sirke ile
servis yapın.
Terbiyenin
Yapılışı
Derin bir kabın
içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
Daha sonra
kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
Fazla kaynatırsanız
çorbanın terbiyesi kesilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder