Malzemeler
2 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı su veya et suyu
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Bir tencerenin içerisine yağları koyarak
kızdırdıktan sonra içerisine arpa şehriyeleri atıp pembeleşinceye kadar
kavurun. Daha sonra kavrulan arpaların içine su veya et suyunu ekleyerek,
tuzunu, karabiberini koyup karıştırın. Kısık ateşte kapağını kapatarak suyunu
çekmeye bırakın. Suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dakika kadar tencere
ve kapak arasına bez veya kâğıt havlu koyarak demlenmeye bırakın. Demlendikten
sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder