1 tavuk
4 yumurta
2 bardak un
2 bardak zeytinyağı
2 kaşık margarin
2 kaşık un
1 tutam hintcevizi
2 bardak tavuk suyu
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğu temizleyin. Daha sonra iyice pişene
kadar haşlayın. Butlarını ayırın ve bir kenara koyun. Geri kalan kısmı ince
ince küçük parçalara bölün. Didiklenmiş tavuk parçacıklarını tuz ve biberle
karıştırdıktan sonra bir kenarda bekletin. Bir tavada margarini un ile sote
edin. Tavuk suyunu yavaş yavaş üzerine boşaltın ve iyi bir kıvama gelene kadar
pişirin. Küçük parçalara ufalanmış tavuk etini ve hintcevizini de tavaya
boşaltın. Bir kaç kez karıştırın ve ateşten alıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta,
yumurta büyüklüğündeki parçaları alıp oval hale gelecek şekilde yuvarlayın.
Unlanmış bir tepsiye yayın ve üzerlerine un serpin. Yumurtalarınızı bir tasta
iyice çırpın. Bir tavada zeytinyağını kızdırın, köfteleri önce çırpılmış
yumurtaya bandırıp birer birer tavaya koyun. Altın sarısı olana dek kızartın.
Köftelerin yağını süzün, bir servis tabağında maydanoz ile servis edin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder