Patatesli Ekşili Çorba


Malzemeler

 3 yemek kaşığı margarin
 4 adet patates
 1 adet kuru soğan
 3 diş sarımsak
 8 su bardağı et suyu
 2 yemek kaşığı un
 Tuz –karabiber

 Terbiyesi için

 1 adet yumurta sarısı
 3 yemek kaşığı yoğurt
 Yarım adet limonun suyu


 Salçası için

 3 yemek kaşığı margarin
 1 yemek kaşığı Salça
 2 diş sarımsak
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber


Hazırlanışı

Patatesin kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Patatesler kararmasın diye su dolu bir kâsenin içinde bekletin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Derin bir tencerede margarini eritip, kızdırın. İçine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar pişirin. Un kavrulduktan sonra suyunu süzdüğünüz rendelenmiş patatesleri, ilave edip, kavurun. En son olarak içine et suyunu, tuz-karabiberi ekleyip, patatesler yumuşayıncaya kadar orta ateşte çorbayı kaynatın. Çorba kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsede limon suyunu, yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi, çorbaya karıştırarak, ilave edip bir taşım kaynatıp, servis tabağına alın. Çorbanın salçası için küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine salçayı ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra içine, kıyılmış 2 diş sarımsağı ve kırmızı pul biberi ekleyip, kızdırın. Salçayı sıcak çorbanın üzerine gezdirip, servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder