Malzemeler
3
yemek kaşığı margarin
4
adet patates
1
adet kuru soğan
3
diş sarımsak
8
su bardağı et suyu
2
yemek kaşığı un
Tuz –karabiber
Terbiyesi için
1
adet yumurta sarısı
3
yemek kaşığı yoğurt
Yarım adet limonun suyu
Salçası için
3
yemek kaşığı margarin
1
yemek kaşığı Salça
2
diş sarımsak
1
tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Patatesin kabuklarını soyup, rendenin geniş
tarafı ile rendeleyin. Patatesler kararmasın diye su dolu bir kâsenin içinde
bekletin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Derin
bir tencerede margarini eritip, kızdırın. İçine piyazlık doğranmış soğanları ve
kıyılmış sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar
pembeleşince içine unu ilave edip, unun kokusu çıkana kadar pişirin. Un
kavrulduktan sonra suyunu süzdüğünüz rendelenmiş patatesleri, ilave edip,
kavurun. En son olarak içine et suyunu, tuz-karabiberi ekleyip, patatesler
yumuşayıncaya kadar orta ateşte çorbayı kaynatın. Çorba kaynarken terbiyesi
için küçük bir kâsede limon suyunu, yumurta sarısını ve yoğurdu karıştırın.
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi, çorbaya karıştırarak, ilave
edip bir taşım kaynatıp, servis tabağına alın. Çorbanın salçası için küçük bir
tavada margarini kızdırıp, içine salçayı ilave edin. Salçanın kokusu çıkana
kadar kavurun. Daha sonra içine, kıyılmış 2 diş sarımsağı ve kırmızı pul biberi
ekleyip, kızdırın. Salçayı sıcak çorbanın üzerine gezdirip, servis edin. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder