Malzemeler
1/2 su bardağı su
6 orta boy armut
1/ 2 su bardağı şeker
8 yemek kaşığı kaymak
3 yemek kaşığı yeşil fıstık (dövülmemiş)
Hazırlanışı
Tencereye suyu koyun, kaynamaya bırakın.
Armutları yıkayıp, sapını koparmadan soyun ve boyuna ikiye ayırın, çekirdek
yataklarını çıkarın. Kaynayan suya ekleyin, kapağı kapatıp, hafif yumuşayıncaya
değin yaklaşık 30 dakika pişirin. Sonra kevgir yardımıyla çıkarın. Pişme suyuna
şekeri katın ve 2 dakika kaynatın. Armutları tekrar koyun, kısık ateşte yumuşayıncaya
kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın. Şurubu 2-3 dakika kaynatarak
koyulaştırıp armutların üzerine dökün. Yeterince soğuttuktan sonra içlerine
kaymak koyun. Üzerine kıyılmış fıstık serpin. Afiyet olsun.
Not: Ayva tatlısını da aynı tarifle
yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder