Armut Tatlısı


Malzemeler
  
1/2 su bardağı su
6 orta boy armut
1/ 2 su bardağı şeker
8 yemek kaşığı kaymak
3 yemek kaşığı yeşil fıstık (dövülmemiş)



Hazırlanışı

Tencereye suyu koyun, kaynamaya bırakın. Armutları yıkayıp, sapını koparmadan soyun ve boyuna ikiye ayırın, çekirdek yataklarını çıkarın. Kaynayan suya ekleyin, kapağı kapatıp, hafif yumuşayıncaya değin yaklaşık 30 dakika pişirin. Sonra kevgir yardımıyla çıkarın. Pişme suyuna şekeri katın ve 2 dakika kaynatın. Armutları tekrar koyun, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutları servis tabağına alın. Şurubu 2-3 dakika kaynatarak koyulaştırıp armutların üzerine dökün. Yeterince soğuttuktan sonra içlerine kaymak koyun. Üzerine kıyılmış fıstık serpin. Afiyet olsun. 

Not: Ayva tatlısını da aynı tarifle yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder