Malzemeler
5 çorba kaşığı
pirinç
10 su bardağı et
suyu veya su
3 çorba kaşığı un
Yarım bardak süt
4 çorba kaşığı
yoğurt
1 çorba kaşığı
margarin
1 yumurta sarısı
Yeterince tuz, nane
Hazırlanışı
Pirinci yarım saat
sıcak suda ıslattıktan sonra et suyunda ( veya suda) tuzunu da katarak yarım
saat kaynatın. Unu sütle iyice ezip, pürüzsüz hale getirerek yoğurda katın ve
bu karışımı da çorbaya katın. Bu şekilde 10 dakika daha ağır ateşte pişirin.
Bir yumurta sarısını bir çorba kaşığı et suyu (veya su) ile çırparak, çorbanın
altını kapattıktan sonra tencereye bir kenarından akıtın. Biraz karıştırdıksan
sonra, üzerine arzuya bağlı olarak kırmızı biberi yağ ve nane ile kavurduktan
sonra servis edin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder