Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvı
yağ
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet patates
2 adet pırasa
4 adet taze soğan
Yarım su bardağı
arpa şehriye
6 su bardağı et suyu
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı
kırmızı pul biber
Tuz - karabiber
Hazırlanışı
Kabak ve havuçların kabuklarını kazıyıp,
rendeleyin. Sarımsak, taze soğan ve pırasaların kabuklarını ayıklayıp, kıyın.
Patateslerin kabuklarını soyup, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletin.
Derin bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine doğranmış, pırasa, taze soğan ve
sarımsakları ekleyip, kavurun. Sebzeler kavrulunca içine et suyunu, tuz ve
karabiberi ekleyip, kaynatın. Çorba kaynarken, patatesleri rendenin geniş tarafı
ile rendeleyip, kaynayan çorbaya ilave edin. Sebzeler pişince mikser yardımı
ile püre haline getirin. Daha sonra içine arpa şehriyeleri ilave edip,
kaynatın. Arpa şehriyeler yumuşayınca, çorbayı servis tabağına
alıp, sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder