Fırında Özel Tavuk


  
Malzemeler

4 adet tavuk budu (kişi sayısına göre artırılabilir)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı yoğurt
2 tatlı kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tutam kırmızıbiber, karabiber, tuz



Hazırlanışı

Isıya dayanıklı bir tepsinin içine, yıkayıp suyunu süzdüğünüz tavuk parçalarını tuzlayarak yerleştirin. Bir kabın içine yoğurdu, salçayı, dövülmüş sarımsakları ve baharatları karıştırın. Hazırladığınız karışımı tepsiye koyduğunuz tavuk butlarının üzerlerine yumurta fırçası yardımıyla sürün. Daha sonra tepsiyi önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Üzerleri kızarana dek pişirin, bu esnada tavukların suyunu çekmesi sırasında tepsinin yanmamasına dikkat edin. Böyle bir durum çok az su koyarak bunu engelleyin. Tavuklar pişince fırından çıkartın ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder