Malzemeler
4 adet tavuk budu
(kişi sayısına göre artırılabilir)
1 çorba kaşığı
domates salçası
1 çorba kaşığı
yoğurt
2 tatlı kaşığı kekik
2-3 diş sarımsak
(dövülmüş)
1 tutam
kırmızıbiber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
Isıya dayanıklı bir
tepsinin içine, yıkayıp suyunu süzdüğünüz tavuk parçalarını tuzlayarak
yerleştirin. Bir kabın içine yoğurdu, salçayı, dövülmüş sarımsakları ve
baharatları karıştırın. Hazırladığınız karışımı tepsiye koyduğunuz tavuk
butlarının üzerlerine yumurta fırçası yardımıyla sürün. Daha sonra tepsiyi
önceden ısıtılmış fırına yerleştirin. Üzerleri kızarana dek pişirin, bu esnada
tavukların suyunu çekmesi sırasında tepsinin yanmamasına dikkat edin. Böyle bir
durum çok az su koyarak bunu engelleyin. Tavuklar pişince fırından çıkartın ve
sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder