Malzemeler
750 gr tavuk
4 su bardağı su
½ tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı pirinç
6 yemek kaşığı margarin
4 adet tavuk ciğeri
½ su bardağı bezelye (pişmiş iç)
2 tatlı kaşığı karabiber
1/3 su bardağı un
1 adet yumurta
½ yemek kaşığı sıvı yağ
½ su bardağı Antep fıstığı
Hazırlanışı
Tavuğu yıkayın. 1 su bardağı su ve 1 tatlı
kaşığı tuz ile kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Kemiklerini ayırıp,
etini küçük parçalara bölün. Pirinci yıkayın ve süzün. Tencereye 5 yemek kaşığı
margarini koyun ve eritin. Ciğeri küçük küçük doğrayıp yağda sote yapın,
pirinci katın, bir kaç kez çevirin. Tavuk suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 4 su
bardağına tamamlayın. Su ve 2 tatlı kaşığı tuzu pirince ekleyin ve karıştırın.
Önce orta, sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar 15-20 dakika pişirin.
Pişme süresi dolmadan 5 dakika önce bezelye ve karabiberi ekleyin, üzerine
peçete koyup 20 dakika dinlendirin. Unu bir kaba eleyin, kalan tuzu katın ve
karıştırın. Ortasını açın yumurtayı kırın. Sıvı yağ ve ½ yemek kaşığı suyu
ekleyerek hamur yapın. Hamuru 1 mm kalınlıkta açın, 7 mm eninde şeritler
halinde kesin. Tabanı yuvarlak bir
tencereyi 1 yemek kaşığı margarinle yağlayın. Şerit halinde kesilmiş hamurları enine
ve boyuna kafes şeklinde 7 mm aralıkla dizin.(hamurun uçları tencerenin
kenarlarından sarkmalıdır) Hamur aralarına soyulmuş fıstıkları koyun. Hamurun
üstüne bir kat pilav, bir kat tavuk etini sıkıca yerleştirin. Sarkan hamur
şeritleriyle üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında hafif
pembeleşinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişirin. Yuvarlak bir servis tabağına
ters çevirin ve dilimleyin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder