Malzemeler
1 kg. Dana kuşbaşı
Yarım kilo arpacık
soğanı
3-4 adet sivri biber
10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı
sıvıyağ
Yarım çay bardağı
sirke
Kırmızıbiber, kekik,
karabiber, tuz
Hazırlanışı
Bütün malzemeleri
sırası ile arpacık soğanlarını, doğranmış sivri biberi, ayıklanmış
sarımsakları, kuşbaşı eti güvecin içerisine yerleştirin. Tuzu, kekiği,
karabiberi, kırmızıbiberi ve sirkeyi ilave edin. Daha sonra sulandırılmış
salçayı ve sıvıyağı koyup güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden
ısıtılmış 200-250 derecedeki fırında pişirmeye bırakın. 30 dakika sonra güveci
kontrol ederek su gerekiyorsa ilave edip etler pişene kadar fırında bekletin.
Etler pişince fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder