Malzemeler
7-8 adet ufak sakız kabağı
300 gr rendelenmiş beyaz peynir
4
dilim ekmek içi
2
yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
1
yemek kaşığı ince doğranmış nane
Yarım çay kaşığı toz karabiber
Yarım limonun suyu
1
adet yumurta sarısı
1,5 su bardağı yağı alınmış et suyu veya tavuk suyu
1
yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı
Kabakların üzerini çizin; içini boşaltın.(
Kabak dolması yapar gibi. ) Peynir, maydanoz, dereotu, ekmek içi ve baharatları
karıştırın. Kabakları bu karışım ile doldurun. Kabakları tencereye koyup
zeytinyağlı et suyunda veya tavuk suyunda 10-15 dakika haşlayın. Ateşten almaya
yakın, terbiyesini ilave edip 3-4 dakika daha pişirip, soğumaya bırakın. (
Pişme suyunun hafif kalın olması gerekir. Soğuduktan sonra dilimleyip sosunu
üzerine döküp servis edin.
Terbiyesi; Limon ile yumurtayı iyice çırpın.
Pişme suyundan 1-2 yemek kaşığı katıp karıştırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder