2 su bardağı
haşlanmış fasulye
3 yemek kaşığı sıvı
yağ
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
2 adet domates
6 su bardağı et suyu
Tuz – karabiber
Sosu için
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sivri biberlerin
tohumlarını çıkarıp, kıyın. Kuru soğanın kabuklarını soyup, piyazlık doğrayın.
Domatesi, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin. Fasulyeleri önceden ıslatıp,
haşlayın. Haşlanmış fasulyeleri, 3 su bardağı et suyu ile mikserde püre haline
getirin. Tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırıp, kuru soğanları
pembeleşinceye kadar kavurun. Pembeleşen soğanların içine kıyılmış sivri
biberleri ilave edip, sote etmeye devam edin. Daha sonra rendelenmiş domatesi,
püre haline gelmiş fasulyeleri ve kalan et suyunu tuz - karabiberi ilave edip,
kaynatın. Pişen çorbayı servis tabağına alıp, küçük bir tavada sıvı yağı, kuru
naneyi, kırmızı pul biberleri kavurup çorbanın üzerine döküp, çorbayı sıcak
olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder