Malzemeler
2 çay kaşığı margarin
1 küçük soğan (iri doğranmış)
1 küçük havuç (kazınıp, doğranmış)
5 çorba kaşığı kereviz yaprağı
1/2 defneyaprağı
1/2 çay kaşığı kuru kekik
4
çay kaşığı un
500 gr domates
1 1/2 su bardağından biraz fazla et suyu
1/2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Önce et suyunu bir taşım kaynatın. Ocağı
kısıp, et suyunu sıcak olarak saklayın. Margarini küçük bir kapta eritin.
Soğan, havuç, kereviz, defneyaprağı ve kekiği ilave edip, sebzeler hafifçe renk
alıncaya kadar sote edin. Unu kapatıp, rengi hafifçe değişip, kumlu bir doku
oluşuncaya kadar pişirin. Domatesi ilave edin. Domatesler suyunu verip tekrar
çekinceye kadar ağır ateşte pişirin. Kaynar et suyunu azar azar ilave edip, bir
taşım kaynayıncaya kadar karıştırın. Sarımsağı katın. Tuzunu ve biberini koyun.
Ağır ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda sosun tuzunu ve
biberini kontrol edin. Gerekiyorsa tuz ve biber ilave edin. Sos pişince, tel
süzgeçten geçirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder