2 lt su
2 su bardağı nohut
1/2 paket erişte
2 yemek kaşığı biber
salçası
2 yemek kaşığı kuru
nane
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı
tereyağı
Yeterince tuz
Hazırlanışı
Nohut akşamdan
ıslatılır. Derin bir tencerede kaynamakta olan suya aktarılır. Hafifçe
pişmesine yakın erişteler atılır, tuz ilave edilir. Altı kısılarak pişirilir.
Erişte ve nohut iyice pişince ateşin altı kapatılır. Ayrı bir tencerede yağ
hafifçe eritilip biber salçası, nane ve dövülmüş sarımsak bir sos haline
getirilip çorbanın içine atılır, 3 dakika da bu şekilde pişirilir. Eğer koyu
olmuş ise kaynamış su ilave edilir. Bu çorbada erişte yerine mantı da
kullanılabilir. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder