Malzemeler
10 adet taze bakla
1 küçük soğan
3 çorba kaşığı süzme
yoğurt
1 yumurta
Dereotu
Zeytinyağı ve
tereyağı
Bir tatlı kaşığı
salça
Hazırlanışı
Baklaları tahta
üzerinde incecik kıyın. Derin bir tencerede soğanı yağla beraber kavurup
salçayı ekleyin. Daha sonra kıyılmış baklaları ilave edip biraz sote edin. 1 su
bardağı sıcak suyu katıp baklaların pişmesini sağlayın. Bu arada derin bir
kapta yoğurt, 1 yumurta, 3 çorba kaşığı unu ve dereotunu da katıp karışımı
hazırlayın. Diğer tarafta pişmekte olan baklalar yumuşayınca üzerine 4 su
bardağı kadar su ilave ederek tam kaynamaya yakın yoğurtlu karışımı da ekleyip
kısık ateşte karıştırarak pişmesini sağlayan. Biraz dinlendikten sonra üzerine
pul biber ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder