Malzemeler
1 tavuğun yarısı
3 yumurta sarısı
2 çorba kaşığı
margarin
¼ kahve fincanı un
¾ kahve fincanı süt
25 gr rendelenmiş
kaşar
1 bardak galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı
karabiber
2 yumurta
Hazırlanışı
Bir tencereye
margarin koyup unu ilave edin ve biraz kavurun. Sütü ekleyip iyice karıştırın.
Rendelenmiş kaşar, 3 yumurtanın sarısı, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamur
haline gelinceye kadar pişirin, yaklaşık 5 dakika. Sonra karışımı ocaktan alın
ve haşladığınız tavuk etini kıyarak ekleyin, iyice karıştırın. Sonra
buzdolabına koyun 2 saat sonra çıkarın. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar
kopararak köfte şekli verin. Önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya
bulayın. Tekrar galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Sıcak
olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder