Malzemeler
2 demet körpe karalâhana
Yarım kilo kıyma
1 baş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
2 adet domates veya 2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Lahana yapraklarını kaynamakta olan suya atın.
5 dakika kadar haşlayın ve bir kepçe yardımıyla sudan çıkarın. Diğer tarafta
bütün malzemeyi karıştırın. 1-2 dakika yoğurun ve haşlanmış, sap kısımları
kesilmiş her bir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harçtan koyun.
Yaprağın uzun taraflarını harcı örtecek şekilde katlayın. Aralık kalmayacak
şekilde dizin. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve
dolmanın şeklinin bozulmaması için üzerine ağırca bir tabak kapatın. Yarım saat
kadar pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder