Etli Karalâhana


Malzemeler

2 demet körpe karalâhana
Yarım kilo kıyma
1 baş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz
2 adet domates veya 2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz



Hazırlanışı

Lahana yapraklarını kaynamakta olan suya atın. 5 dakika kadar haşlayın ve bir kepçe yardımıyla sudan çıkarın. Diğer tarafta bütün malzemeyi karıştırın. 1-2 dakika yoğurun ve haşlanmış, sap kısımları kesilmiş her bir lahana yaprağının ortasına 1 kaşık kadar bu harçtan koyun. Yaprağın uzun taraflarını harcı örtecek şekilde katlayın. Aralık kalmayacak şekilde dizin. Bu işlem bittikten sonra üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve dolmanın şeklinin bozulmaması için üzerine ağırca bir tabak kapatın. Yarım saat kadar pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder