Bezelyeli Patates Çorbası



Malzemeler

4 adet patates
2 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 kutu krema=200ml.
Tuz-karabiber



Hazırlanışı

Sarımsakları kıyın. Dereotunu ayıklayıp, kıyın. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin. Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamaları için su dolu bir kâsede bekletin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bezelye ve mısırları sıcak su da 5 dk haşlayıp, süzün. Derin bir tencerenin içinde margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları, kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş havuçları, bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri, ilave edip, sote etmeye devam edin. Son olarak içine kırmızı pul biberi, et suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, çorbayı kaynatın. Çorba pişerken küçük bir kâsede kremayı ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden önce dereotlu kremayı karıştırıp, çorbayı kaynatmadan servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder