Malzemeler
4 adet patates
2 yemek kaşığı
margarin
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
6 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı
kırmızı pul biber
3 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
1 kutu krema=200ml.
Tuz-karabiber
Hazırlanışı
Sarımsakları kıyın.
Dereotunu ayıklayıp, kıyın. Havuçların kabuklarını kazıyıp, rendeleyin.
Patateslerin kabuklarını soyup, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, kararmamaları
için su dolu bir kâsede bekletin. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Bezelye ve
mısırları sıcak su da 5 dk haşlayıp, süzün. Derin bir tencerenin içinde
margarini kızdırıp, içine piyazlık doğranmış kuru soğanları, kıyılmış
sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra
içine rendelenmiş havuçları, bezelyeleri, mısırları, doğranmış patatesleri,
ilave edip, sote etmeye devam edin. Son olarak içine kırmızı pul biberi, et
suyunu, tuz- karabiberi ilave edip, çorbayı kaynatın. Çorba pişerken küçük bir
kâsede kremayı ve kıyılmış dereotunu karıştırın. Çorbayı ateşten indirmeden
önce dereotlu kremayı karıştırıp, çorbayı kaynatmadan servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder