Ispanaklı Sebze Çorbası



Malzemeler

2 litre su
Yarım kilo ıspanak
2 havuç
1 adet kereviz
1 avuç şehriye
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet patates
1 adet soğan
1 limon
Tuz


Hazırlanışı

Kaynamakta olan suya bütün malzeme yıkanmış, ayıklanmış ve doğranmış olarak atılır. Sebzeler yumuşayınca ılınmaya bırakılır. Bir el mikseri yardımıyla bütün malzeme çekilir. Daha sonra yağ ilave edilir. Kaynamaya başlayan karışıma 1 avuç tel şehriye atılır. 4-5 dakika da bu şekilde pişirilir. Piştikten sonra limon suyu ilave edilir. Arzuya göre et suyu ve tavuk suyu ilave edilebilir. Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder