Lahana Çobası


Malzemeler

 4 yemek kaşığı margarin
 250 gr beyaz lahana
 1 adet kuru soğan
 2 adet dolmalık biber
 2 adet domates
 1 ½ su bardağı haşlanmış barbunya
 3 diş sarımsak
 6 su bardağı et suyu
 1 tatlı kaşığı kekik
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 Tuz-karabiber


Hazırlanışı

Beyaz lahanayı ayıklayıp, kıyın. Kuru soğanı rendeleyin. Barbunyayı ıslatıp, ıslattığınız su ile haşlayın. Barbunyayı haşlarken tuz eklemeyin. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit şerit doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir tencerede 2 yemek kaşığı margarin kızdırıp, içine rendelenmiş kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleştikten sonra içine şerit doğranmış dolma biberleri ve kıyılmış lahanayı ilave edip, kavurun. Lahanalar hafifçe kavrulduktan sonra içine haşlanmış barbunyayı, doğranmış domatesleri, kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin. En son olarak içine et suyunu tuz-karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca çırpıcı ile çorbayı püre haline getirin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla toplayın. Lahana çorbasını servis tabağına alın. Kalan 2 yemek kaşığı margarini küçük bir tavada eritip, kızdırın. İçine kekiği, kırmızı pul biberi ekleyip, kavurun. Hazırladığınız sosu sıcak lahana çorbasının üzerine gezdirip, servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder