Malzemeler
4
yemek kaşığı margarin
250 gr beyaz lahana
1
adet kuru soğan
2
adet dolmalık biber
2
adet domates
1
½ su bardağı haşlanmış barbunya
3
diş sarımsak
6
su bardağı et suyu
1
tatlı kaşığı kekik
1
tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz-karabiber
Hazırlanışı
Beyaz lahanayı ayıklayıp, kıyın. Kuru soğanı
rendeleyin. Barbunyayı ıslatıp, ıslattığınız su ile haşlayın. Barbunyayı
haşlarken tuz eklemeyin. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
Dolmalık biberlerin tohumlarını çıkarıp, şerit
şerit doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Derin bir
tencerede 2 yemek kaşığı margarin kızdırıp, içine rendelenmiş kuru soğanı ilave
edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleştikten sonra içine
şerit doğranmış dolma biberleri ve kıyılmış lahanayı ilave edip, kavurun.
Lahanalar hafifçe kavrulduktan sonra içine haşlanmış barbunyayı, doğranmış
domatesleri, kıyılmış sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam edin. En son
olarak içine et suyunu tuz-karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar
bir taşım orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca çırpıcı ile çorbayı püre
haline getirin. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla toplayın. Lahana
çorbasını servis tabağına alın. Kalan 2 yemek kaşığı margarini küçük bir tavada
eritip, kızdırın. İçine kekiği, kırmızı pul biberi ekleyip, kavurun.
Hazırladığınız sosu sıcak lahana çorbasının üzerine gezdirip, servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder