Barbunya Pilaki


Malzemeler

400 gr. kuru barbunya
3 büyük soğan
3 büyük domates
1,5 bardak zeytinyağı
2 adet havuç
4-5 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım baş sarımsak
Tuz


 
Hazırlanışı

Bir tencereye zeytinyağı ve küçük kesilmiş soğanları koyarak kavurun. Daha sonra dilimlenmiş havuçları ilave ederek 2-3 dakika daha kavurun. Sonra bunlara, doğranmış domatesleri, suyu, tuz ve toz şeker katarak kaynamaya bırakın. 10 saat soğuk suda bırakılmış süzülmüş ve yirmi dakika haşlanmış kuru barbunya fasulyelerini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve fasulyeler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder