Malzemeler
400 gr. kuru barbunya
3 büyük soğan
3 büyük domates
1,5 bardak zeytinyağı
2 adet havuç
4-5 bardak su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım baş sarımsak
Tuz
Hazırlanışı
Bir tencereye zeytinyağı ve küçük kesilmiş
soğanları koyarak kavurun. Daha sonra dilimlenmiş havuçları ilave ederek 2-3
dakika daha kavurun. Sonra bunlara, doğranmış domatesleri, suyu, tuz ve toz
şeker katarak kaynamaya bırakın. 10 saat soğuk suda bırakılmış süzülmüş ve
yirmi dakika haşlanmış kuru barbunya fasulyelerini ilave edin. Tencerenin
kapağını kapatın ve fasulyeler iyice pişene kadar kısık ateşte pişirin. Soğuk
olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder