Malzemeler
3 orta boy kabak
100 gr beyaz peynir
1 demet taze soğan
2 yemek kaşığı tepeleme un
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
50 gr kaşar peynir
3 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kabağın kabuklarını kazıdıktan sonra
rendeleyin. Soğanları ince ince doğrayın. Beyaz peynir sertse rendeleyin yumuşaksa
çatalla ezin. Kaşar peynirini rendeleyin. Dereotunu ve maydanozu ince ince
kıyın. Yumurtaları bir kaba kırıp çırpın. Bir kaba rende kabağı, soğanı,
çırpılmış yumurtaları, dereotunu, maydanozu, unu, tuzu ve karabiberi koyun.
İyice karıştırın. Beyaz peyniri ilave edip karıştırmaya devam edin. Payreks bir
kabı yağ ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın. Kalan yağı üzerine yayın. Rende
kaşar peyniri serpin. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder