Kremalı Ispanak Çorbası

Malzemeler

 2 demet ıspanak
 4 yemek kaşığı margarin
 2 yemek kaşığı un
 1 adet kuru soğan
 3 diş sarımsak
 muskat rendesi
 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
 2 su bardağı süt
 4 su bardağı et suyu
 ½ sıvı krema
 Tuz-karabiber

Üzeri için:
 10 dilim tost
 3 yemek kaşığı margarin
 1 su bardağı rendelenmiş kaşar


Hazırlanışı:

Ispanakları ayıklayıp, haşladıktan sonra suyunu sıkıp doğrayın. Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı ayıklayıp kıyın. Çorbanın üzeri için, tost ekmeklerinin üzerine margarin sürüp, üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden 185 derecede ısıttığınız fırında peynir eriyip, kızarana kadar pişirin.

Derin bir tencerede margarini kızdırıp, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış sarımsakları ve unu ilave edip un pişip kokusu çıkınca, kıyılmış ıspanakları ve muskat rendesini ekleyip kavurun.

Daha sonra et suyunu, sütü, kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra bir taşım orta ateşte kaynatıp ateşten alın.  Mikser yardımıyla sebzeleri püre haline getirin.

Tencereyi tekrar ateşin üzerine koyup, içine kremayı ilave edip, kaynama noktasına gelene kadar karıştırarak pişirin. Fırında kızarttığınız peynirli ekmekleri istediğiniz büyüklükte parçalara kesip, servis kâsesine aldığınız çorbanın üzerine koyun. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder