Malzemeler
250 gr. kıyma
6 kahve fincanı un
1 adet soğan
1/4 demet maydanoz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Soğanı küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ile
kavurun. Kıymayı, tuzu ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. İnce ince
kıydığınız maydanozu ekleyin. Unu, tuz ve su ile yoğurup yumuşak bir hamur elde
edin. Oklava yardımı ile 1-2 mm. kalınlığında açın. Hazırladığınız yufkanın alt
kısmına malzemeyi koyarak rulo şeklinde sarın. Yağladığınız fırın tepsisine
hamuru kıvırarak döşeyin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine gezdirin.
200 derece ısınmış fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder