Malzemeler
10-15 adet salatalık (turşuluk)
2 limon
1 salkım koruk (olgunlaşmamış üzüm)
Tuz
Hazırlanışı
Turşuluk salatalıkları yıkayıp çatal ile bir
kaç yerinden delin. Derince bir kavanoza yerleştirin. Limonların kabuğunu soyup
dilimledikten sonra salatalıkların arasına sıkıştırın. Bir salkım koruğu
salatalıkların üzerine yerleştirin. Derin bir kapta içilmeyecek derecede tuzlu
su hazırlayıp salatalıkların üzerini örtene kadar doldurun. Kavanozun ağzını
sıkıca kapatıp serin bir yerde saklayın. Bir-iki gün sonra biraz daha tuz ilave
edin. Üzerinde biriken beyaz köpüğü alıp kapağını sıkıca kapatın.
Hazırladığınız turşuyu salatalıkların rengi değiştikten sonra turşu olmuştur.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder