Malzemeler
250gr. Kalın spagetti makarna
125gr. Tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 bardak süt
3 yumurta
1 bardak kaşar peynir rendesi
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle makarnayı tuzlu kaynar suda
haşlamaya bırakın. Bu arada sosunu hazırlamak için; bir tencerede tereyağı
eritip içine unu koyun. Unu 2-3 dakika sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra
tencereyi ateşten alın, içerisine sürekli karıştırarak kaynar sütü ilave edip
yedirin. Tencereyi tekrar ateşe koyup ısınmaya başlarken tuzunu ve karabiberini
koyun. Sos pişince ateşten indirin. 1-2 dakika beklettikten sonra hem
karıştırıp hem de yumurtaları ve kaşar peynirin yarısını ekleyin. Bu arada
haşlanıp suyu süzülen makarnayı hazırlamış olduğunuz sosla karıştırın. Isıya
dayanıklı bir servis kabını yağlayıp makarnayı içine aktarın. Sonra üzerine
kalan kaşar peynir rendesini serpin ve ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya
kadar fırında tutun. Üzeri kızarınca fırından çıkartıp keserek sıcak olarak
servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder