Malzemeler
300gr. Mantar
300gr. Tavuk
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı
rendelemiş kaşar peyniri
2 çorba kaşığı yağ
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı
Mantarları
yıkadıktan sonra dilimleyin. Bir tavada yağı kızdırıp dilimlediğimiz mantarları
ilave ederek kavurun. Mantarlar suyunu çekmek üzere iken küçük doğranmış
soğanları ekleyip mantarlarla beraber kavurun. Tavuğun kemiklerini çıkardıktan
sonra doğrayın. Soğanlar pembeleşince tavukları ve ardından küçük küçük
doğranmış sarımsakları ilave edin. 3 dakika kadar hepsini birlikte kavurun.
Tuzunu, karabiberini, kekiğini ekleyin. Hazırladığınız malzemeleri tencereden
alıp, tek kişilik güveçlere paylaştırın. Üzerlerine kaşar rendesi serpip,
önceden ısıtılmış fırına koyun. Üzerleri kızarınca fırından çıkartıp sıcak
olarak güveç kaplarıyla servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder