Malzemeler
1 kg. patlıcan
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı un
4 çorba kaşığı margarin
2 yumurta
1 demet maydanoz
1 limon suyu
2 su bardağı süt
Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyduktan
sonra limonlu-tuzlu suda bekletin. Bu arada maydanozu kıyın. İki kaşık
margarini eritip unun yarısını ilave edin. Karıştırmak sureti ile orta ateşte
pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra sütü azar azar ilave ederek karıştırmaya
devam edin ve bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. Kaşarı, maydanoz ve
tuzu ilave edip karıştırın. Patlıcanları süzüp bütün olarak bu sosuna ilave
edin ve iyice yoğurarak macun haline getirin ve buzdolabında 2 saat bekletin.
Karışım katılaştıktan sonra, küçük parçalar halinde koparıp parmak şeklinde
yassı köfteler hazırlayın. Kalan unu düz bir tabağa koyup, yumurtaları bir
kâsede çırpın ve kalan margarini bir tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri,
önce una sonra yumurtaya bulayıp iki taraflı kızartın. Sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder