İskender Kebap


Malzemeler

10-12 dana biftek
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber

Sosu için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık sirke
2 kaşık salça
4 fincan et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz, Karabiber


Hazırlanışı

Soğanları rendeleyip suyunu süzün. Zeytinyağı, kekik, karabiber ve soğan suyunu geniş bir kaba alıp karıştırın. Biftekleri hazırladığınız karışımda 1 saat bekletin. Etleri karışımın içinden alıp yağını iyice süzün. Hepsini üst üste dizin ve alüminyum kâğıtla sıkıca sararak paket yapın. Buzlukta iyice donup katılaşıncaya kadar yaklaşık 12 saat bekletin. Eti buzluktan çıkarıp biraz bekletin. Bıçakla kolayca kesilebilecek kıvama gelince alüminyum kâğıttan çıkarın. Keskin bir bıçakla, döner şeklinde ince ince kıyın. Teflon tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırıp etleri ekleyin kızartın. Kızartırken dağılmamasına dikkat edin. Tuz ve karabiber serpin, karıştırıp ateşten alın. Sosunu hazırlamak için: Tencerenin içerisine soğanı, sarımsağı ve sirkeyi koyarak iyice kaynatın. Et suyunu ve salçayı ekleyerek biraz daha kaynadıktan sonra süzgeçten geçirin. Başka bir kaba unu ve yağı kavurun ve süzgeçten geçirdiğiniz malzemeleri ekleyerek salçayı, tuzu ve karabiberini serpip (sos koyu ise su ilave edin) kaynatın. Pideyi parçalara ayırıp servis tabağına alarak üzerine etleri dizip tabağın kenarına yoğurt koyun. Üzerine salçalı sosunu döktükten sonra kızdırılmış tereyağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder