Malzemeler
10-12 dana biftek
3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 adet soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 kaşık sirke
2 kaşık salça
4 fincan et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı un
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı
Soğanları rendeleyip suyunu süzün. Zeytinyağı,
kekik, karabiber ve soğan suyunu geniş bir kaba alıp karıştırın. Biftekleri
hazırladığınız karışımda 1 saat bekletin. Etleri karışımın içinden alıp yağını
iyice süzün. Hepsini üst üste dizin ve alüminyum kâğıtla sıkıca sararak paket
yapın. Buzlukta iyice donup katılaşıncaya kadar yaklaşık 12 saat bekletin. Eti
buzluktan çıkarıp biraz bekletin. Bıçakla kolayca kesilebilecek kıvama gelince
alüminyum kâğıttan çıkarın. Keskin bir bıçakla, döner şeklinde ince ince kıyın.
Teflon tavaya az sıvı yağ koyarak kızdırıp etleri ekleyin kızartın. Kızartırken
dağılmamasına dikkat edin. Tuz ve karabiber serpin, karıştırıp ateşten alın.
Sosunu hazırlamak için: Tencerenin içerisine soğanı, sarımsağı ve sirkeyi
koyarak iyice kaynatın. Et suyunu ve salçayı ekleyerek biraz daha kaynadıktan
sonra süzgeçten geçirin. Başka bir kaba unu ve yağı kavurun ve süzgeçten geçirdiğiniz
malzemeleri ekleyerek salçayı, tuzu ve karabiberini serpip (sos koyu ise su
ilave edin) kaynatın. Pideyi parçalara ayırıp servis tabağına alarak üzerine
etleri dizip tabağın kenarına yoğurt koyun. Üzerine salçalı sosunu döktükten
sonra kızdırılmış tereyağı gezdirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder