1 büyük kutu
konserve mısır
3 çorba kaşığı
margarin
1 küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
2 su bardağı su
Et suyu veya tavuk
suyu ( et suyu kullandığınızda yağı 2 kaşığa indirin.)
5-6 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanı ince yarım
halka şeklinde doğrayın. Mısırları yıkayıp süzün, yarısını püre haline getirin.(
Robotta çekebilirsiniz) Bir tencerede margarini eritin, soğanı ekleyip
pembeleşene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kısık ateşte un kokusu
gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiğiniz mısırı tencereye ekleyin ve
devamlı karıştırarak kısık ateşte 2 dakika pişirin. Soğuk suyu ve sütü
tencereye ekleyin iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra kalan tane mısırları, tuz
ve karabiberi ilave edin. 10 dakika kısık ateşte kaynattıktan sonra, servis
kâselerine alın. Üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder