Malzemeler
2kg taze fasulye
2 adet acı kırmızıbiber
10 diş sarımsak
75gr kaya tuzu, Tuzlu su
Hazırlanışı
Taze fasulyeleri kılçıklarını alarak ayıklayın
ve yıkadıktan sonra suyunu süzün. Bu arada sarımsakları dövün. Fasulyeleri
alabilecek bir tencerede bol miktarda su kaynatın. Fasulyeleri kaynar suda
fazla yumuşatmadan 3-4 dakika haşlayıp. Başka bir tencerede soğuk su
hazırlayıp, haşlanmış fasulyeleri süzdürerek soğuk suya bırakın. Biraz
bekletin. Fasulyeleri tekrar süzdürerek temiz bir kaba alın. İçine dövülmüş
sarımsağı, tuzu ve biberi ekleyin, iyice harmanlayıp birbirlerine karışmalarını
sağlayın. Fasulyeleri 3 litrelik bir turşu kavanoza düzgünce yerleştirin.
Kavanozun üzerini, kaynatılıp soğutulmuş tuzlu su ile hiç boşluk kalmayacak
biçimde tamamlayın. Kapağını sıkıca kapatıp 10-15 gün beklemeye bıraktıktan
sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder