Acem Pilavı


Malzemeler

3 bardak pirinç
1 adet tavuk
1 bardak nohut
4 adet havuç
2 adet soğan
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık tereyağı
tuz, karabiber, yenibahar



Hazırlanışı

Nohudu bir gece önceden suda bekletin.  Tavuğu ve nohudu ayrı ayrı haşlayın. Tavuğun etlerini didikleyin ve bir kaşık yağda kıyılmış soğanla pembeleşene kadar pişirin. Bir tencereye sırayla tavuk, nohut, haşlanmış rende havuç, onun üstüne de kaynar suda bir saat bekletilmiş pirinci koyun ve tencerenin kapağı kapatın. Pilav pişene kadar ateşte bırakın. Tencerenin üzerine bir tabak kapatın, ters çevrilip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder