Malzemeler
200 gr kuşbaşı et
2 patlıcan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı
yoğurt
1 çorba kaşığı
tereyağı
Tuz, karabiber
Kırmızıbiber, kekik
Hazırlanışı
Patlıcanları yıkayıp
kuruladıktan sonra ateşin üzerinde közleyin. Közlenmiş patlıcanların
kabuklarını çıkartıp, ufak ufak doğrayın. Yoğurdun içine dövülmüş sarımsakları
bir kabın içinde karıştırın. Sarımsaklı yoğurt ile patlıcanları patlıcanlar
iyice ezilene kadar karıştırın, biraz tuz ekleyin ve ısısını muhafaza edin.
Diğer yandan, kuşbaşı etleri biraz kekik ve az karabiber serperek, şişe takın
ve ızgarada pişirin. Kızarıp piştikten sonra ufak ufak doğrayın. Daha önce
hazırlamış olduğunuz, yoğurtlu patlıcanı servis tabağına boşaltın ve kuşbaşı
etleri üzerine dökün. Bir yandan da tereyağını bir kapta eritip yağ kızınca
içerisine kırmızıbiber serpip ateşten alarak, etlerin üzerine gezdirin, ayrıca
süs olarak domates ve maydanoz koyarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder