Malzemeler
150 gr yağlı dolmalık kıyma
8 adet kurutulmuş patlıcan
8 adet kurutulmuş kabak
8 adet kurutulmuş kırmızıbiber
2 kahve fincanı pirinç
2 adet soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
½ su bardağı su
1 adet limon suyu
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kurutulmuş patlıcan, kabak ve biberleri ayrı
ayrı haşlayın. Biberleri sıcak su ile ıslatarak şişmesini sağlayın.
Patlıcanları ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynamakta olan suya atarak
fazla ezilmeden yumuşamasını sağlayın. Hafif haşladığınız kurutulmuş sebzelerin
suyunu birkaç kez değiştirdikten sonra süzgece alın. Diğer tarafta kıyma,
pirinç, biber salçası, domates, kırmızıbiber, tuz, karabiber ve yemeklik
doğranmış soğanı karıştırarak dolma içini hazırlayın. Sebzelerin içini
doldurun. Tencereye patlıcan, kabak ve biber sırayla dizin. Dolmaların
pişmesini sağlayacak su ve limon suyunu ilave edin. Dolmalar kaynayana kadar
harlı ateşte pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Kısık ateşte yaklaşık
50 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder