1- 1/5 su bardağı pişmeye hazır yeşil mercimek
4
çorba kaşığı margarin
2
orta boy soğan
1
orta boy havuç
6
su bardağı et ya da tavuk suyu
1
çay kaşığı tuz
1
çay kaşığı karabiber
1
çay kaşığı kırmızıbiber
3
dilim ekmekten hazırlanmış kruton
Hazırlanışı
Margarinin yarısını kalın tabanlı bir
tencerede eritip, ince doğranmış soğanı ilave edin. Orta ateşte soğanı ve
kazınıp, iri halkalar halinde doğranmış havucu birkaç dakika, soğan
pembeleşinceye kadar sote edin. Soğan pembeleşince mercimeği katıp, 1 dakika
soğanla birlikte sote edin. Et suyunu ilave edip, harlı ateşte bir taşım
kaynatın. Bu arada çorbanın üzerinde oluşan kefi alıp, atın. Ağır ateşte
yaklaşık 30–45 dakika, mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Çorbayı
ince tel süzgeçten temiz bir tencereye süzün. Tekrar bir taşım kaynatın. Tuzunu
ve biberini ilave edin. Kalan margarini küçük bir kapta ağır ateşte eritin. Yağ
kızınca kırmızıbiberi ekleyip, karıştırın. Mercimek çorbasını kâselere boşaltıp,
üzerine kırmızıbiberli yağı gezdirin. Yanında kretonla birlikte servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder